Patlamaya karşı oldukça korunaklı exproof elektrikli ürünlerin birçok sınıflandırması mevcuttur. Şimdi exproof sınıfları nelerdir? Sorusunu hep birlikte cevaplandıralım: Patlayıcı ortam bazlı sınıflandırma: bu hususta 3 ayrı şekilde sınıflandırma yapılmakta olup şu şekilde sıralamak mümkündür, ZON0, ZON1 VE ZON 2 ZON 0 patlayıcı gazların bulunduğu ortamlarda etkiliyken, ZON1 vana ve klape yakınlarında kullanılmaktadır. ZON2 ise normal çalışma koşullarında herhangi bir sorunun yaşanmaması adına yerleştirilen üründür. Atex 100 ve Avrupa normları alanındaki sınıflandırma: bu alanda iki farklı sınıflandırmaya gidilmiştir. Bunlardan ilki CE Ex II(1) G (T5) iken bir diğeri de Eex II d € T5/T6 EN50014 olarak karşımıza çıkmaktadır. Isı ve gaza göre yapılan sınıflandırmalar: Bu kategoride ise aseton, metan, uçak yakıtları, amonyak, benzol, asetik asit, karbon monoksit, doğalgaz, hidrojen, etilen, asetilen, fuel oil, petrol etanlar ve propanlar toluenler olarak bir sınıflandırmaya gidilmiştir. Exproof sınıfları nelerdir? Başlığı altında anlattığımız tüm bunların yanı sıra alev sızdırmayan malzeme sınıfları, arttırılmış güvenlik sistemleri, içsel güvenlik sınıfları, Enkapsülasyın sınıfları da mevcuttur.
Produits Exproof
Exproof armatür, exproof aydınlatma, buat, fiş ve priz ekipmanları, exproof pano, exproof kablo, exproof led projektör ve daha birçok çeşidi bulunan exproof ürünler, güvenilir çalışma ve yaşama koşullarının en güzel şekilde sağlanmasına yardımcı olmaktadır.
Exproof Ortamlar
Exproof ortamlar, hepimizin bildiği üzere, patlayıcı riski taşıyan kapalı mekânlardır. Bunlardan en önemlileri ve en çok dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:
- Alüminyum tozları, parçacıkları veya metal ürünlerin yer aldığı mekânlar
- Petrol rafinerileri, imalathaneleri
- Gaz boru kanalları ve dağıtım noktaları
- Kâğıt, tekstil ve kereste fabrikaları
- Uçak yakıt istasyonları, doldurma ve boşaltma noktaları
- Atık su arıtma tesisleri, yüzey kaplama sistemleri
- Doğramacılık, şeker rafineri, tank ve gemi üretim noktaları
- Güç santrallerinin bulunduğu alanlar.
Exproof Alanlarındaki Koruma Tipleri
Kimyasal ürün imalatında bulunuyorsanız ve fabrikanız kapalı ortamlarda işleniyorsa kesinlikle exproof kullanımına öncelik vermeli hem işçi güvenliği ve sağlığı hem de olası büyük felaketleri, can kaybının önüne geçilmesini sağlamalısınız. Bu hususta siz kullanıcıların en korunaklı ve güvenilir ortamlarda çalışabilmesi için exproof ürünlerde koruma tiplerine gidilmiştir. Exproof alanlardaki koruma tiplerinden en fazla rağbet gören ve güvenirliği en fazla olanlar ise şu şekilde sıralanmaktadır.
- Alev sızdırmaz koruma sistemi
- Arttırılmış emniyet sistemleri,
- Basınçlı koruma, toz geçirmez koruma
- Kumlu koruma sistemi, yağlı koruma sistemi, döküm koruma sistemi
- Yüksek güvenilirlikli kendiliğinden kitli koruma sistemleri
Exproof Ürün Kontrolü
Bilinçli bir tüketicinin söz konusu alanlardaki riskleri öngörebilmesi ve bu anlamda üstüne düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi gerekmektedir. Bu noktada en etkili ve güvenilir yöntemin exproof ürünleri tercih etmek olduğu konusunda hepimiz hem fikiriz. Que sont les classes Exproof? Sorusunun yanın Exproof ürün kontrolü hususuna da dikkat edilmesi gerekiyor. Burada en önemli nokta, exproof sertifikasının güncelliğini koruyup korumadığı olacaktır. Ayrıca kullanıcıların ürünü nerden aldığını ve geçerlilik süresinin kaç yılla sınırlı kaldığını öğrenmesi ve sıkı bir şekilde takibini yapması gerekmektedir.