Exproof Hangi Alanlarda Kullanılır?

Exproof, bilindiği üzere kimyasal içerikli ürünlerin yer aldığı ve işlendiği işletmelerde, alanlarda veya depolarda kullanımına öncülük verilen, elektrikli ürün veya ekipmanların kıvılcım çıkarması veya patlamasının önüne geçen, oldukça ilgi gören bir elektrik malzemedir. Oldukça fazla merak edilen ve sıklıkla sorulan bir soru da “Exproof hangi alanlarda kullanılır?” olmaktadır. Şimdi hep beraber bu sorunun cevabına değinelim: Oldukça çeşitli kullanım alanı bulunan ve tehlikeleri önceleyici yapısıyla bir nevi hayat kurtarıcı nitelikte olan exproof, armatür, pano ve bu gibi tehlike arz eden alanlarda kullanım göstermekte oldukça fazla tercih edilmektedir.

Şimdi de Exproof hangi alanlarda kullanılır? Başlığı altında konumuza giriş yapalım:

Exproof Faaliyet Alanları

Exproof faaliyet alanlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  1. Boya, kimya ve patlayıcı madde içeren alanlarda
  2. Kapalı ve kimyasal ürün taşıyan depolarda
  3. Alkol üretim mekânlarında
  4. Elektrik panoları, armatürler, trafolar gibi elektrik arızası ve patlamasına sebebiyet verecek alanlarda
  5. Petrol, doğal gaz ve LPG içerikli ürünlerde
    Ve daha birçok alanda biz kullanıcılarım emniyeti için kullanılmaktadır.

Exproof Ürün Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Sahip olduğumuz veya edineceğimiz herhangi bir elektrik malzemesinin exproof olup olmadığını anlamanın en iyi ve en etkili yöntemi, ürünün üst kısmında yer alan ex ibaresidir. exproof ürün olduğu nasıl anlaşılır? Diye soran müşteriler için genel olarak şu şekilde anlaşılmaktadır: Ex hologramının yanı sıra ürünlerinizin üst kısmında exproof ürününün sertifikasının olması gerekmektedir. Ayrıca daha öncesinden sorgulatılmış olan belgelerin üst kısmında atex kodu veya armatürlere rastlanmaktadır. Tüm bu nitelikleri taşıyan elektrik ürünlerine güvenebilir ve kolaylık edinebilirsiniz.

Exproof Zone Bilgisi

Exproof en önemli detayı, exproof zone bilgisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Zone bilgisi, siz kullanıcılara hangi alanlarda, hangi tür pano ve armatür kullanılması gerektiği hakkında detaylı bilgiler vermektedir.

Ayrıca zone bölgesi iki kısma ayrılmaktadır. Bunlardan ilki gaz bölgesi ve öteki de toz bölgesi olarak nitelendirilmektedir. Gaz bölgesi de kendi arasında 3 kısma ayrılmaktadır. Bunlar, Zone-0, Zone-1 ve son olarak da Zone-2 olarak karşımıza çıkmaktadır.

Zone-1 genel olarak patlama riskinin en üst seviyede olduğu alanlarda kullanılırken, Zone-0 kullanımı ne ülkemizde ne de Avrupa ülkelerinde üretimi yapılmamakta, kullanılmamaktadır.

Zone-2 ise patlama riskinin bulunduğu, gaz buhar ve kimyasal ürünlerin yer aldığı alanlarda tercih edilmekte olup genel amaç, tehlike riski bulunan ortamlarda tehlikeyi önceden öngörebilmek ve bu hususta gerçekleşecek olan kıvılcımların veya olası patlamaların önüne geçmektir.

Tavsiye : Exproof Zone Nedir

Exproof Armatür Fiyatları Nedir?

Bu hususta yine sık sık karşımıza gelmekte olan bir soru da “Exproof armatür fiyatları nedir?” sorusu olmaktadır. Kullanılan mekânlara veya bölgelere göre farklılık göstermekte olan exproof genel olarak kullanıcılar tarafından Zone-1 tercih edilmekte Zone-2 ise oldukça pahalı karşılanmaktadır. Bu fiyat farklarının asıl sebebi ise Zone-2 ‘nin patlama riski olan bölgelerde daha çok etlişi oluşu ve olası felaketlerinin önünü alabilmesidir. Bu şekilde Exproof Hangi Alanlarda Kullanılır? Sorusunu da aydınlatmış olduk.

Görüşmeyi Başlat
1
WhatsApp Hattına Bağlan
Asilsan Mühendislik A.Ş.

Whatsapp'tan bize ulaşabilirsiniz. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapılacaktır.